Rutierul Kirk O'Bee a fost suspendat pe viata pentru dopaj de catre Curtea de Arbitraj Americana. Kirk a fost coechipier cu Lance Armstrong in anul 2000, atunci cand ambii au activat la US Postal. Lumea ciclismului este zguduita de mai multe scandaluri in aceasta perioada, Alberto Contador (campionul en-titre din Turul Frantei) avand si el probleme dupa ce a iesit pozitiv la un control (clenbuterol).

Kirk O'Bee, pe vremea cand "alerga" pentru US PostalFoto: Reuters

O'Bee fusese initial suspendat de catre Agentia Antidoping Americana, iar Curtea de Arbitraj Americana a confirmat hotararea luata impotriva sportivului.

In varsta de 33 de ani, Kirk a fost depistat pozitiv (prima data) cu EPO in data de 3 octombrie 2005, pentru ca pe 20 mai 2009 rutierul sa fie gasit dopat din nou.

Presa internationala a speculat imediat faptul ca O'Bee a fost coechipier cu Lance Armstrong in 2000 (la US Postal), rutier asupra caruia au existat suspiciuni de dopaj de-a lungul carierei (nu s-a descoperit insa nimic).

Un alt rutier cu probleme este Alberto Contador, castigatorul en-titre al Turului Frantei fiind depistat pozitiv cu clenbuterol la un control din data de 21 iulie 2010.