Apar elemente noi in cazul de dopaj in care ar putea fi implicat Alberto Contador (campionul en-titre din Turul Frantei), jurnalistii de la L'Equipe lansand ipoteza unei transfuzii de sange. Totul s-ar fi intamplat pe 21 iulie, in ziua de odihna, la Pau (localitate prin care a trecut intrecerea).

Contador, suspendat provizoriu de UCIFoto: Reuters

Conform L'Equipe, resturi de plastic au fost descoperite in proba colectata de la rutierul iberic, acestea fiind asemanatoare cu cele care se gasesc dupa o transfuzie de sange. Jurnalistii precizeaza ca aceste reziduuri ar proveni de la o punga de plastic in care se colecteaza probe de sange.

Momentan, aceasta descoperire nu poate spune precis ca a fost vorba de o eventuala transfuzie, dar este un punct de plecare, sustin gazetarii francezi.

Alberto Contador a fost gasit dopat cu 50 de picograme pe mililitru de clenbuterol, substanta care ajuta la cresterea masei musculare si la o foarte buna ardere a grasimilor.

In apararea sa, rutierul spaniol a precizat ca respectivele urme ale substantei interzise ar proveni de la o contaminare alimentara. Contador a declarat ca in ziua de 21 iulie (zi de odihna in Turul Frantei) a mancat carne de vita (provenita din Tara Bascilor) adusa de un fost ciclist.