Romania gazduieste Cupa Balcanica la kendo, "arta de lupta a samurailor". Competitia se desfasoara sambata si duminica, la Sala Polivalenta din Bucuresti, cu participarea a 140 de sportivi din Bulgaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia si Romania - este cel mai mare numar de sportivi inscrisi la o asemenea intrecere.

Cupa balcanica de kendo, la BucurestiFoto: Clubul roman de kendo

Este totodata prima editie a Cupei Balcanice la care va asista si o delegatie a federatiei europene de kendo, condusa de presedintele acestui for, Alain Ducarme.

Fanii artelor martiale pot intra gratuit la acest eveniment. Sambata, de la 9.30, va avea loc concursul individual, iar duminica se va disputa concursul pe echipe.

Kendo este considerata "arta de lupta a samurailor: disciplineaza caracterul, iar scopul practicarii acestei arte martiale este de a forma mintea si corpul si cultivarea unui spirit viguros", transmit organizatorii evenimentului.

Conceptul de kendo a fost stabilit de catre federatia japoneza in 1975. In Romania, se practica kendo din anii 90, iar promovarea acestei discipline a fost sustinuta de fostul ambasador al Japoniei la Bucuresti, Kanji Tsushima, in functie pana in 2008.