Rutierii Andy Schleck si Stuart O'Grady au fost dati afara din Turul Spaniei de catre seful echipei lor, Saxo Bank, Bjarne Riis, dupa ce cei doi sportivi au incalcat regulamentul intern si au consumat alcool.

Andy Schleck (stanga), exclus din "La Vuelta"Foto: Reuters

Andy Schleck si Stuart O'Grady nu au luat marti startul in cea de-a zecea etapa a Turului Spaniei. Echipa celor doi, Saxo Bank, nu a dat inca un comunicat oficial prin care sa explice motivul excluderii celor doi din competitie, insa Schleck a marturisit ca au fost dati afara pentru ca au consumat alcool.

"Am incalcat o regula a echipei si ne-am dus sa bem ceva dupa cina. Din acest motiv, Bjarne a decis sa ne trimita, pe mine si pe Stuart O'Grady, acasa. Sunt responsabil pentru actiunile mele si chiar daca sunt de parere ca este o decizie prea dura, Bjarne este seful si trebuie sa faca ce crede el ca e mai bine. Imi reintrasem in forma si mi-ar fi placut sa raman in La Vuelta si sa-l ajut atat pe Frank, cat si pe restul echipei", a declarat Schleck pentru Cyclingnews.

Acesta este al doilea an consecutiv cand Andy Schleck paraseste La Vuelta inainte de final. In 2009, Schleck a abandonat in etapa a noua din cauza unor crampe stomacale.

Acesta a fost ultimul Grand Tour pe care Andy Schleck l-a disputat in tricoul celor de la Saxo Bank, el impreuna cu fratele sau urmand a parasi echipa la finalul sezonului, alaturandu-se unei noi echipe din Luxemburg.