Un barbat a fost arestat fiind acuzat ca ar avea legatura cu un presupus meci de cricket aranjat, intre Anglia si Pakistan. Potrivit publicatiei News of the world, un reporter a dat 150.000 de lire sterline unui barbat pentru ca anumiti jucatori sa greseasca in meciul test de sambata. Rezultatul? Patru jucatori au comis greseli exact cand a vrut reporterul.

Echipa de cricket a Pakistanului, implicata in meciuri aranjate?Foto: Reuters

Reporterul publicatiei britanice s-a dat drept om de afaceri si i-a spus intermediarului, Mazhar Majeed, ce si cand trebuie sa faca anumiti jucatori. Iar patru jucatori au facut intocmai. Greselile facute de cei patru nu afecteaza in mod normal rezultatul unui meci, dar daca erorile sunt facute la ordin pot aduce sume de bani enorme celor care fac pariuri ilegale.

Scotland Yard a declarat ca i-a audiat deja pe cei patru jucatori pakistanezi: Capitanul Salman Butt, Mohammad Amir, Mohammad Asif si Kamran Akmal. In ciuda tuturor acuzatiilor, Federatia Internationala de Cricket a hotarat ca meciul de duminica sa se dispute asa cum era prevazut.

Cricketul pakistanez nu este strain de meciurile aranjate. In 2000, capitanul echipei Pakistanului, Salim Malik a fost suspendat pe viata din cauza unor meciuri aranjate. Suspendarea a fost anulata in 2008.