Romania a avut o prestatie excelenta la Mondialele Universitare de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia), tricolorii reusind sa obtina nu mai putin de sase medalii de aur, doua de argint si una de bronz. Dublul de aur de la Mondiale, Dumitrescu-Mihalachi a castigat toate probele la canoe2, in timp ce echipajele de canoe 4 si kaiac patru au obtinut 2 medalii de aur si una de bronz, respectiv o medalie de aur si 2 de argint.

Dumitrescu-Mihalachi, triplu campioni mondiali universitariFoto: Agerpres

Echipajul de canoe dublu al Romaniei, format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, a castigat tot la Mondialele Universitare de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia). Dublu campioni mondiali in probele de 1000m si 500m, Dumitrescu si Mihalachi au obtinut la Mondialele Universitare aurul la 1.000 metri (sambata), la 500 metri si 200 metri (duminica).

In proba de 500 de metri la C2, Dumitrescu si Mihalachi au plecat de pe culoarul al treilea si au trecut primii linia de sosire, dupa un minut si 41.472 secunde. La o distanta de 0/968 secunde a terminat echipajul Ungariei, format din Gabor Szeles si Peter Nagy. Medalia de bronz a revenit Ucrainei (Vitaly Verheles, Denys Kamerylov), care a incheiat proba la o distanta de 4.488 secunde de romani.

Dumitrescu si Mhalachi nu au avut adversar nici la 200 de metri. Desi au plecat de pe ultimul culoar, au terminat proba in 37.682 secunde, devansandu-i pe ungurii Gabor Szeles si Peter Nagy (+0.600 sec) si polonezii Pawel Skoworonski si Arkadiusz Tonski ( +0.848 sec).

Echipajul de kaiac 4 al Romaniei (Traian Neagu, Ionut Iustin Porcarasu, Toni Ioneticu, Stefan Vasile) a devenit campion mondial universitar si la 500 de metri, dupa ce sambata obtinuse argintul la 1.000 de metri. Tricolorii au plecat de pe culoarul al cincilea si au incheiat cursa intr-un minut si 22.280 secunde. Locul doi a revenit bielorusilor Pavel Miadzvedzeu, Aleksandr Liapioshka, Vitaliy Bialko si Ivan Rybakou (+0.590), iar bronzul rusilor Sergey Duz, Kirill Slyusarenko, Denis Ttitov si Oleg Zhestkov (+1.944)

In proba de 200 metri, Neagu, Porcarasu, Ioneticu si Vasile au obtinut argintul, incheiand ursa la 0.440 secunde in spatele ungurilor Marton Sik, Gergely Gyertyanos, Gergely Karsai si Gergely Boros. Bronzul a revenit polonezilor Marcin Nickowski, Mariusz Kujawski, Piotr Siemionowski si Tomasz Olszewski (+0.592).

Echipajul de canoe 4 al Romaniei (Florin Comanici, Mihail Simion, Nicolae Bogdan si Gabriel Gheoaca) au obtinut medalia de aur pe distanta de 500 de metri, aceeasi performanta reusind-o sambata si la 1.000 metri. Plecati de pe culoarul al saselea, romanii au terminat proba intr-un minut si 35.846 secunde, fiind cu 0.772 secunde mai rapizi decat ungurii Matyas Safran, Mihaly Safran, Gabor Szeles si Peter Nagy. Medalia de bronz a obtinut-o Ucraina (Vitaly Verheles, Denys Kamerylov, onstantyn Melnychyk, Boris Sazhay), fiind la +1.268 secunde de romani.

Pe distanta de 200 de metri, echipajul de canoe 4 al Romaniei a obtinut medalia de bronz, incheiand la +0.932 de castigatorii ursei, rusii Pavel Petrov, Dmitriy Adaev, Oleg Shelegov si Danil Ermakov. vicecampioni mondiali universitari au devenit ucrainienii Vitaly Verheles, Denys Kamerylov, Konstantyn Melnychyk si Boris Sazhay.