Dublu medaliati cu aur la Mondialele de kaiac-canoe ce au avut loc saptamana trecuta, Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu nu au avut rivali nici la Mondialele Universitare ce se desfasoara la Poznan (Polonia), castigand din nou aurul in proba de 1.000 de metri. Romania se mai poate lauda, cu inca alte doua medalii obtinute sambata: aur la canoe patru si argint la kaiak dublu.

Dumitrescu-Mihalachi, canoe dublu (Romania)Foto: Reuters

Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu au plecat de pe culoarul al cincilea in finala de la canoe dublu pe distanta de 1.000 metri si au incheiat pe primul loc, oprind cronometrul la 3:38.074. Locul al doilea le-a revenit ungurilor Matyas Safran si Mihaly Safran, care au terminat proba la +1.136 secunde in spatele dublului de au romanesc. Medalia de bronz a fost castigata de Piotr Kuleta si Przemyslaw Kaczmarek, la +3.072 secunde de lider.

Aur a obtinut sambata dimineata si echipajul de canoe 4 al Romaniei. Florin Comanici, Mihail Simion, Nicolae Bogdan si Gabriel Gheoaca au plecat de pe culoarul al saselea in proba de 1.000 de metri si au trecut primii linia de sosire, in 3 minute si 19.239 secunde. Argintul a revenit din nou ungurilor (Matyas Safran, Mihaly Safran, Gabor Szeles, Peter Nagy), care au incheiat la +2.728 in spatele romanilor. Locul trei a revenit echipajului din Polonia (Tomasz Pospiech, Pawel Skowronski, Lukasz Woszczynski, Bartosz Plawski), la +4.508 secunde de lider.

Echipajul de kaiac patru al Romaniei, format din Traian Neagu, Dan Costea, Toni Ioneticu si Stefan Vasile, a fost aproape de titlul mondial universitar la 1.000 metri , dar a incheiat pe locul secund, la doar 0.096 secunde de bielorusii Pavel Miadzvedzeu, Aliaksandr, Vitaliy Bialko si Ivan Rybakou. Medalia de bronz a revenit echipajului din Ungaria (Aron Schenk, Balint Gere, Patrik Szale, Mark Pinter), care a incheiat proba la +2.744 secunde de lider.