Vicecampionul olimpic de la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver 2010, Evgeni Plushenko a fost suspendat pe termen nedefinit din toate competitiile de patinaj artistic, ca urmare a faptului ca a participat in acest an la diferite spectacole demonstrative, fara a avea acordul Uniunii Internationale de Patinaj (ISU), si ar putea rata Olimpiada de la Soci.

Plushenko, in pauza fortataFoto: Agerpres

Rusul, campion olimpic la Jocurile de iarna de la Torino din 2006 s-a retras in acest an de la Mondialele din martie din cauza unei accidentari la genunchi, dar peste doua saptamani a patinat in diferite spectacole demonstrative, fara a primi acordul ISU.

Plushenko a fost suspendat in iunie, dar nu a facut recurs in termen de 21 de zile, asa ca ISU a anunta marti ca si-a mentinut decizia. "Neeligibilitatea este in curs de desfasurare fara un anumit termen final. Cererile de repunere in drepturi pot fi facute in conformitate cu regulamentul ISU pentru a fi supuse unei revizuiri si decizii de catre Consiliul ISU", a declarat un oficial ISU pentru Reuters.

In aceste circumstante, Plushenko ar putea rata urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de Iarna ce se vor desfasura in Rusia, la Soci.

Intr-o situatie asemanatoare s-a aflat si patinatoarea Joannie Rochette (Canada), medaliata cu bronz la Olimpiada de la Vancouver. Tanara a patinat in 19 martie in cadrul unei emisiuni televizate, in memoria mamei sale, care a murit in timpul JO. In cazul sau, insa, ISU a hotarat sa faca o exceptie, tinand cont de circumstantele extreme.