Usain Bolt, detinatorul recordului mondial in proba de 100 de metri, nu va mai putea participa la nicio competitie in acest sezon, jamaicanul suferind o accidentare la spate, informeaza Reuters.

Usain BoltFoto: Reuters

Informatia a fost facuta publica de catre agentul atletului, in cursul zilei de marti. Invins de americanul Tyson Gay in week-end-ul trecut (la Diamond League de la Stockholm), jamaicanul va fi nevoit sa ia o pauza pana anul viitor.

"Momentan, nu stim cu precizie cat poate dura recuperarea sau cat de grava poate fi aceasta accidentare. Un lucru e clar insa, are nevoie de o pauza mai lunga, iar acest lucru poate fi benefic pentru cariera sa", a precizat Ricky Simms, agentul lui Bolt.

Medicul din Munchen care l-a consultat pe Usain a precizat ca atletul are neaparata nevoie de tratament, in caz contrar putandu-se ajunge la complicatii nedorite.

"Sunt foarte dezamagit ca sunt nevoit sa lipsesc de la doua curse foarte importante, Zurich si Bruxelles (din circuitul Diamond League), dar in primul rand trebuie sa tin cont de sanatatea mea. Nu pot sa risc nimic. Sezoanele 2011 si 2012 sunt foarte importante, mai ales ca nu mai este mult pana la Olimpiada", a precizat Usain Bolt.

Intalnirea dintre Usain, Asafa Powell si Tyson Gay de la Bruxelles (de pe 27 august) era asteptata cu mare interes.