Rutierii luxemburghezi Andy si Frank Schleck au anuntat oficial ca nu-si vor prelungi contractul cu echipa Saxo Bank, confirmand faptul ca incepand cu sezonul 2011 se vor alatura unei echipe nou formate din tara lor natala.

Fratii Schleck se despart de RiisFoto: Reuters

"Este oficial. Nu vom mai concura pentru Bjarne in 2011. Pentru mine au fost cinci ani fantastici, in care am invatat foarte multe. Voi ramane prieten cu Bjarne, dar acesta este sfarsitul drumului pentru noi ca echipa", a declarat Andy Schleck pentru cyclingnews.com.

"Toate zvonurile precum ca vom concura in aceeasi echipa cu Alberto Contador de la anul sunt acum infirmate. Nu vom continua cu aceasta echipa", a adaugat rutierul, care se va alatura, alaturi de fratele sau, unei noi echipe luxemburgheze, pusa la punct de Brian Nygaard, care recent a parasit Team Sky, si Kim Andersen.

"Nu-mi pot imagina o noua echipa luxemburgheza fara Frank si Schleck", a declarat Riis.

Saxo Bank se retrage din ciclism la finalul sezonului, Bjarne Riis declarand ca si-a gasit deja un nou sponsor pentru urmatorii ani. Potrivit unor zvonuri, Alberto Contador, care a anuntat ca va parasi Astana la finalul sezonului, se va alatura echipei lui Riis din 2011.

Andy Schleck, in varsta de 25 de ani, a incheiat editia din acest an a Turului Frantei pe locul al doilea, castigand si pentru al treilea an consecutiv tricoul alb. Frank Schleck (30 de ani) a fost nevoit sa abandoneze in etapa a treia a turului Frantei, dupa ce si-a fracturat clavicula in trei locuri.