Marian Oprea a adus joi cea de-a doua medalie de argint Romaniei la cea de-a 20-a editie a Campionatelor Europene ce se desfasoara la Barcelona in perioada 27 iulie - 1 august. Atletul roman a devenit vicecampion european in proba de triplusalt, reusind o saritura de 17,51 metri, acesta fiind si cel mai bun rezultat al sau din acest sezon.

Marian Oprea, vicecampion europeanFoto: Reuters

Dupa patru sarituri, cel mai bun rezultat al lui Marian Oprea era de 17,19 metri, reusit din cea de-a doua incercare. La a cincea saritura, romanul a inregistrat cel mai bun rezultat din acest sezon: 17,51 metri, ceea ce l-a urcat pana pe locul al doilea al podiumului. Proba a fost castigata de britanicul Phillips Idowu, care a sarit 17,81 metri, acesta fiind cel mai bun rezultat al carierei sale. Medalia de bronz i-a revenit francezului Teddy Tamgho, cu 17,45 metri.

Phillips Idowu (Marea Britanie), medalia de aur: "E fantastic faptul ca am reusit cea mai buna saritura a mea. Pregatirea mea pentru campionate nu a fost prea buna, dar sunt fericit ca am fost capabil sa sar constant acum. Sunt un atlet bun si avand acum in palmares titlurile mondiale si europene imi lipseste unul singur: cel olimpic".

Marian Oprea (Romania), medalia de argint: "Competitia a fost putin stresanta din cauza conditiilor meteorologice. Mi-am gasit ritmul abia la cea de-a cincea incercare cand am inregistrat si cea mai buna saritura. Sunt fericit pentru medalia de argint deoarece vin dupa o operatie si un an de accidentari si nu aveam mari asteptari. Sunt fericit, dar sper ca la urmatorul campionat sa iau aurul".

Teddy Tamgho (Franta), medalia de bronz: "Nu sunt multumit de prestatia mea deloc. Eu vroiam sa castig. Fizic am fost aici, dar nu si mental. Este pacat. Oricum, felicitari lui Phillips si Marian, amandoi au avut o prestatie minunata".

Aceasta este cea de-a doua medalie obtinuta de Romania la Europenele de la Barcelona, dupa argintul obtinut miercuri de Nicoleta Grasu, in proba de aruncarea discului. Romania va fi reprezentata in alte patru finale de Ancuta Bobocel (3.000m obstacole), Adelina Gavrila (triplusalt), Angela Morosanu (400m garduri) si Bianca Perie (aruncarea ciocanului).