Nicoleta Grasu a obtinut medalia de argint in proba de aruncare a discului din cadrul Campionatelor Europene de atletism ce se desfasoara in perioada 27 iulie - 1 august la Barcelona. Romanca a aruncat 63,48 metri, fiind devansata la ultima aruncare de sportiva din Croatia, Sandra Perkovic. Aceasta este prima medalie a Romaniei la editia din 2010 a Europenelor.

Podiumul de la aruncarea disculuiFoto: Reuters

Nicoleta Grasu a inregistrat in acest an cea mai buna performanta la Europene, romanca avand in palmares si doua medalii de bronz. Nicoleta a aruncat 63,48 metri inca de la prima incercare, urmatoarele fiind mai slabe (61,02m, 63,07m, 60,22m si 58,34m). Romanca a fost la un pas de aur, insa croata Sandra Perkovic a reusit sa arunce la ultima incercare 64,67 metri, urcand pe primul loc. Locul al treilea i-a revenit polonezei Joanna Wisniewska, cu 62,37 metri, care a obtinut cel mai bun rezultat al sezonului.

Sandra Perkovic (Croatia) - medalia de aur: "E incredibil va am obtinut medalia de aur la ultima aruncare. Atmosfera extraordinara de pe stadion mi-a dat un imbold. Competitia a fost apriga pana la final. Am abut un sentiment pozitiv inainte de ultima aruncare. Sunt foarte fericita de aurul meu. Sa vedem daca viitorul va mai aduce si alte medalii".

Nicoleta Grasu (Romania) - medalia de argint: "Sunt foarte fericita ca am obtinut medalia de argint, savurez acest moment. Este un rezultat bun. Competitia a fost stransa pana in ultimul moment si e pacat ca am pierdut in ultima secunda, dar totusi sunt multumita".

Joanna Wisniewska (Polonia) - medalia de bronz: Rezultatul este o surpriza pentru mine. Este minunat. A fost o placere sa concurez pe Stadionul Olimpic".

Tot miercuri la Barcelona, patru romani au reusit sa se califice in faza superioara. Ancuta Bobocel s-a calificat in finala probei de 3.000 metri obstacole, ocupand locul al patrulea in prima serie, cu un timp de 9 minute si 48,01 secunde. Bianca Perie s-a calificat de pe locul al patrulea in finala probei de aruncarea ciocanului, cu un rezultat de 68,67 metri, in timp ce in competitia masculina Cristian Vorovenci (1:50,05) si Attila Nagy (50,31) s-au calificat in semifinalele probelor de 800 metri, respectiv 400 metri garduri.