Andrei Gag a devenit vicecampion mondial la juniori in proba de aruncarea discului, dupa ce a obtinut sambata medalia de argint la Campionatele Mondiale de atletism rezervate juniorilor, competitie ce se desfasoara la Moncton (Canada).​

Andrei Gag, vicecampion mondial la aruncarea disculuiFoto: Agerpres

Andrei Gag (19 ani) a adus Romaniei a treia medalie de la CM de atletism pentru juniori, dupa aurul obtinut de Mirela Lavric la 800 de metri si bronzul Biancai Razor de la 400 metri. Gag a aruncat din prima incercare 61.85 metri, acesta fiind si cel mai bun rezultat din cariera sa (anteriorul era de 61.48 metri). Medalia de aur a obtinut-o lituanianul Andrius Gudzius, cu 63.78 metri (a cincea aruncare), iar bronzul i-a revenit australianului Julian Wruck, cu 61.09 metri.

Tot sambata, echipa Romaniei de la 4x400 metri stafeta, formata din Sanda Belgyan, Elena Mirela Lavric, Adelina Pastor si Bianca Razor, a fost descalificata, ratand posibilitatea de a participa in finala.

Duminica, in ultima zi a competitiei, Romania va avea doi reprezentanti. Alexandru Baciu, care s-a calificat sambata in finala probei de triplu salt, cu 16,11 metri, obtinand al doilea rezultat din Grupa A (dupa cubanezul Ernesto Reve care a sarit 16,25 metri), si Ioana Doaga, finalista in proba de 1.500 metri.