Floyd Landis continua cu acuzatiile la adresa fostului sau coleg si prieten, Lance Armstrong. Intrat in dizgratia americanilor dupa ce a indraznit sa-l atace pe "eroul Armstrong", Landis isi sustine in continuare afirmatiile, marturisind vineri seara in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american ABC, ca l-a vazut pe Lance folosind substante interzise.

Lance Armstrong (RadioShack)Foto: Reuters

Landis a marturist in mai ca s-a dopat de-a lungul carierei sale, dupa ce din 2006, cand i-a fost retras titlul castigat in Turul Frantei, a negat cu vehementa ca ar fi consumat substante interzise. Cu probleme reale de credibilitate, rutierul crede ca nu ar trebui sa fie catalogat drept trisor si mincinos: "Ce ar trebui sa faca o persoana cand ia o decizie gresita? Sa mearga pe acel drum in continuare? Daca minti o data asta inseamna ca vei face asta pentru totdeauna?"

"Daca ma iau de Lance Armstrong asta ar trebui sa fie dovada ca este o problema in sistem, deoarece, va spun, multi oameni au facut-o. La un moment dat, oamenii trebuie sa le spuna copiilor lor ca Mos Craciun nu exista. Urasc sa fiu cel care trebuie sa faca asta, dar pur si simplu nu e real", a declarat Landis in timpul interviului. "Daca el n-ar fi castigat Turul Frantei, atunci altcineva care era dopat ar fi facut-o. In fiecare din acele editii ale competitiei", a adaugat Floyd.

Intrebat daca a vazut cum septuplul castigator al Turului Frantei se dopa, Landis a sustinut: "Da. L-am vazut pe Lance Armstrong dopandu-se. El mi-a dat si mie plasturi cu testosteron".

Tim Hermann, avocatul lui Armstrong, a negat inca o data aceste acuzatii, mentionand ca Lance a fost supus la peste 300 de teste antidoping si niciodata nu a fost depistat pozitiv. "Landis este un sperjur marturist si un mincinos. Lance nu a fost contactat pana acum de autoritati. A spus ca va coopera pentru o ancheta corecta, dar nu va participa la aceasta ".