"Nu vreau niciodata sa preiau tricoul galben profitand de ghinionul altuia", a precizat Andy Schleck referindu-se la atacul lui Alberto Contador venit exact in momentul cand luxemburghezul avea probleme cu lantul bicicletei. "Nu mi-am dat seama ca ar avea probleme", s-a aparat ibericul dupa terminarea etapei.

Schleck, dezamagit de ContadorFoto: Reuters

Schleck a atacat pe ultima catarare a etapei cu numarul doi din Pirinei, dar o problema tehnica (lantul s-a blocat, iar apoi a cazut) l-a facut sa piarda secunde pretioase fata de Contador (ibericul a atacat in momentul in care a sesizat problema luxemburghezului). Cu toate ca a incercat sa salveze tricoul galben, Andy nu a putut recupera timpul pierdut pe coborarea care a precedat finalului de etapa.

"Nu vreau niciodata sa preiau tricoul galben profitand de ghinionul altuia. Acest baiat (nr. Contador) nu a tinut deloc cont de fair-play astazi (nr. luni). Sunt plin de nervi, dar trebuie sa imi revin. Nu este inca totul pierdut. Cu siguranta imi doresc o revansa", a declarat Andy Schleck.

"Nu mi-am dat seama ca ar avea probleme. Lumea nu stie ce s-a intamplat acolo cu adevarat", s-a aparat Alberto Contador dupa incheierea etapei montane.

Reactia publicului a fost prompta, spectatorii fluierandu-l si huiduindu-l pe spaniol in momentul in care a primit tricoul galben.

Clasament general Turul Frantei:

1. CONTADOR Alberto - ASTANA 72h 50' 42"

2. SCHLECK Andy - TEAM SAXO BANK + 00' 08"

3. SANCHEZ Samuel - EUSKALTEL - EUSKADI + 02' 00"

4. MENCHOV Denis - RABOBANK + 02' 13"

5. VAN DEN BROECK - OMEGA PHARMA - LOTTO + 03' 39"

6. GESINK Robert - RABOBANK + 05' 01"

7. LEIPHEIMER Levi - TEAM RADIOSHACK + 05' 25"

8. RODRIGUEZ OLIVER - KATUSHA TEAM + 05' 45"

9. VINOKOUROV Alexandre - ASTANA + 07' 12"

10. HESJEDAL Ryder - GARMIN - TRANSITIONS + 07' 51".

Vezi aici incidentul din etapa a-15-a: