Lucian Bute isi va pune in joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a sasea oara, de aceasta data in fata americanului Jesse Brinkley. Data si locul disputarii meciului nu au fost inca stabilite, insa Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, a mentionat ca ar exista posibilitatea organizarii meciului in Romania.

Lucian Bute, campion mondial IBF, categoria supermijlocieFoto: AGERPRES

Atat Lucian Bute, cat si HBO, au vrut ca romanul sa lupte cu un alt american, Kelly Pavlik, fost detinator al centurilor la categoria supermijlocie, versiunile WBO/WBC, insa nu s-a ajuns la un acord in acest sens, astfel ca pugilistul roman va trebui sa-l infrunte pe challengerul obligatoriu, americanul Jesse Brinkley,

"Lucian Bute va lupta cu Jesse Brinkley din SUA, el fiind desemnat de IBF challenger obligatoriu. In cazul in care Brinkley se va accidenta, atunci Bute va intalni un alt sportiv", a declarat presedintele FRBox, citat de Mediafax.

"In Romania e situatia care e si deocamdata mi-a fost imposibil sa port discutiile finale cu autoritatile. Am obtinut, in principiu, promisiunea Interbox ca daca avem ce ne trebuie, adica garantiile financiare, am avea inca posibilitatea sa organizam in Romania gala. Cred ca va fi ultimul meci al lui Lucian anul acesta, iar apoi se va duce acolo unde HBO ii va impune, cel mai probabil in SUA", a adaugat Obreja.

Lucian Bute are in palmares 26 de victorii, 21 prin KO, romanul aparandu-si centura de cinci ori pana acum: in februarie 2008 in fata americanului William Joppy, in octombrie 2008 in fata lui Librado Andrade, in martie 2009 in fata lui Fulgencio Zuniga, in noiembrie 2009 impotriva lui Librado Andrade si in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda.

Jesse Brinkley (34 ani) a inregistrat 35 de victorii (22 prin KO) in cariera sa de profesionist si alte cinci infrangeri (2 prin KO).