Echipa Saxo Bank a respins acuzatiile aparute in media in ultimele zile, potrivit carora rutierul Fabian Cancellara ar fi folosit un motor electric in cursa din aprilie Paris-Roubaix, competitie pe care elvetianul a si castigat-o.

Zvonurile unui presupus "dopaj motorizat" au aparut dupa ce pe Youtube a fost postat un clip in care fostul rutier Davide Cassani prezinta o "bicicleta dopata", cu un motor electric ascuns in pedale, butonul de pornire/oprire fiind ascuns pe ghidon.

Suspiciunile asupra lui Cancellara au aparut cand in imaginile cursei din aprilie, Paris-Roubaix, elvetianul a fost surprins atingandu-si ghidonul cu mana dreapta in timp ce trecea in viteza pe langa un alt grup de cicilisti.

Rutierul elvetian Fabian Cancellara neaga folosirea unei biciclete motorizate: "E o acuzatie atat de stupida incat n-am cuvinte sa o descriu", a declarat ciclistul potrivit BBC.

Echipa Saxo Bank a emis joi un comunicat oficial prin care se dezice de acuzatiila aparute in presa: "Echipa Saxo Bank respinge toate insinuarile si acuzatiile ce au aparut in media cu privire la faptul ca Fabian Cancellara ar fi atasat un motor electric la bicicleta sa. Echipa Saxo Bank este impotriva oricarei forme de inselatorie si sustine ca nu exista niciun adevar in aceasta istorie. Nu a fost si nu va fi niciodata un motor pe nicio bicicleta de la Saxo Bank".

"Regretam daca aceasta poveste a permis cuiva sa priveasca intr-o maniera negativa echipa nostra si suntem profund jigniti ca au fost puse sub semnul intrebarii integritatea, caracterul si abilitatile lui Fabian Cancellara", se mai arata in comunicat.

Uniunea Ciclista Internationala (UCI) nu va incepe o investigatie asupra lui Cancellara, dar oficialii vor avea o intalnire cu producatorii biciletelor. "Vrem sa ne asiguram ca UCI este in masura sa monitorizeze complet orice modificare facuta intr-un mod nedrept", a declarat Pat McQuaid, seful UCI pentru AP.

Alain Deloeil, dorectorul echipei Confidis a declarat: "Sper ca se vor asigura ca niciun rutier nu va folosi aceste motoare la Turul Frantei. Daca este adevarat ce se zice, acesta este dopaj mecanic. Daca adaugam motoare, curand vom concura la competitia de 24 de ore de la Le Mans".

Managerul echipei RadioShack, Johan Bruyneel crede ca zvonurile aparute sunt pure fantezii: "E tipic pentru sportul nostru. Nu cred ca acest lucru este adevarat".