Nicolae Forminte a anuntat, in cursul zilei de marti, ca renunta la functia de antrenor coordonator al lotului feminin de gimnastica. "Nu ma regaseam in proiectele pentru JO de la Londra. Am considerat ca federatia nu mai are nevoie de mine", si-a motivat Forminte decizia.

"Am hotarat sa renunt la functia de antrenor-coordonator si sa ma despart de lotul de la Deva. Am luat aceasta decizie tinand cont de faptul ca in proiectele pentru pregatirea echipei, in vederea JO de la Londra 2012, nu imi gasesc locul.

Atata timp cat federatia a solicitat sprijinul domnului Octavian Bellu si doamnei Mariana Bitang, consider ca nu se mai are incredere in mine si ca locul meu nu mai e aici. Plec cu satisfactia ca las niste copii buni, cu potential, si mai ales ca lotul se afla intr-o situatie mult mai buna decat atunci cand l-am preluat!", a preciazat Nicolae Forminte pentru Prosport.

"Principalul obiectiv pentru urmatoarea perioada este formarea unui nucleu in vederea Jocurilor Olimpice, ele sunt principala tinta. Nu pot sa spun ca nu ne gandim la medalii acolo unde participam, traditia Romaniei din acest sport ne obliga inainte de toate sa nu ne intoarcem cu mana goala in tara" - Nicolae Forminte pentru HotNews.ro in urma cu cateva saptamani.

Nicolae Forminte a sosit la lotul Romaniei in anul 2005, atunci cand Octavian Bellu si Mariana Bitang si-au anuntat retragerea din antrenorat.