Floyd Mayweather Jr l-a invins la puncte, printr-o decizie unanima a juriului, pe Shane Mosley, intr-o partida care a avut loc la "MGM Grand"din Las Vegas (Nevada). A fost victoria cu numarul 41 din tot atatea dispute pentru Floyd in boxul profesionist.

In varsta de 33 de ani, Floyd Mayweather Jr a bifat, in urma acestui succes, cea de-a 41-a victorie din boxul profesionist din tot atatea dispute. Demn de mentionat este faptul ca 25 din victorii au fost obtinute prin KO.

Doi dintre judecatori au aratat 119-109 pentru Floyd, in timp ce al treilea a hotarat ca a fost 118-108 pentru Mayweather. A fost cea de-a sasea infrangere pentru Mosley in intreaga cariera din boxul profesionist.

Mayweather a revenit in ring dupa o pauza lunga de opt luni, ultima data americanul invingandu-l pe Juan Manuel Marquez (Mexic), in data de 19 septembrie 2009 (decizie la puncte).

Palmaresul lui Mayweather:

Floyd Mayweather Jr a castigat de-a lungul carierei titlurile mondiale la WBC, categoria "superpana" - 1998 (si-a aparat de opt ori centura), categoria "usoara" - 2002 (si-a aparat de trei ori centura), categoria "superusoara"- 2005, iar in 2006 a cucerit centura IBF la categoia welter - mijlocie mica/ 66.7 kilograme.

Floyd Mayweather Jr a avut in disputa cu Shane Mosley o cota de 40 de milioane de dolari, aratand din plin ca este unul dintre cei mai scumpi pugilisti din istoria boxului profesionist.