"Vreau din tot sufletul sa boxez acasa" a declarat Lucian Bute la intoarcerea in tara, dupa victoria superba din partida cu Edison Miranda. "Ar fi pentru prima data cand HBO-ul ar veni in Romania, iar acest lucru ar fi foarte bine pentru imaginea tarii", a completat "Mister KO". Campion mondial IBF, categoria supermijlocie, Bute si-a aparat cu succes de cinci ori centura obtinuta pe 19 octombrie 2007.

"A fost o oportunitate foarte mare pentru mine sa fiu vazut in America, gratie HBO. Ei si-au exprimat dorinta ca vor sa fie alaturi de mine si la urmatoarea partida, indiferent unde va fi si cu cine voi boxa. Vin mereu cu mare drag acasa, asa fac dupa fiecare disputa. O fractiune de secunda de neatentie iti poate distruge cariera, iar cu Miranda am incercat sa evit orice neplacere", a declarat Bute la sosirea in tara.

"Am muncit mult, iar rezultatele dupa 15 ani de munca de-abia acum se vad. Vreau ca urmatorul meci sa fie in Romania. Cred a sosit momentul, iar cei de la Interbox au zis ca vor sa vina in tara pentru mine. HBO la fel, vor sa vina aici. Ar fi pentru prima data cand HBO America ar veni in Romania. Dar, repet, nu depinde de mine. Imi doresc din tot sufletul ca acest eveniment sa aiba loc in Romania", a conchis campionul mondial IBF, Lucian Bute.

Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de cinci ori

Bursa pugilistului pentru meciul cu Miranda (ultimul din cariera): 1.3 milioane de dolari

Palmares la profesionisti: 26 de victorii (21 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.

S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg

Antrenor: Stephane Larouche.

Lucian Bute, campion al lumii

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in cinci randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade, in timp ce pe 17 aprilie 2010 l-a zdrobit pe Edison Miranda (Columbia) dupa numai trei runde. A fost cea de-a 21-a victorie prin KO a galateanului.