Usain Bolt devine sinonim cu recordul. Jamaicanul de 23 de ani a facut senzatie la Penn Relays (Philadelphia), invingandu-i, alaturi de conationalii sai, pe americani in proba de 4x100m stafeta. Jamaica a stabilit un nou record al competitiei (37.90 secunde), in timp ce popularitatea lui Bolt a adus un record de 54.310 fani in tribunele Franklin Field (Universitatea din Pennsylvania).

Bolt, victorie la DaeguFoto: AGERPRES

Mii de jamaicani au umplut tribunele pentru a-si vedea conationalii in plina actiune. Prezenta lui Usain Bolt la aceasta competitie a atras ca un magnet spectatorii, intr-o singura zi 54.310 persoane asistand la Penn Relays, acesta fiind un record in cei 116 ani de istorie a competitiei.

Usain Bolt a facut ca tribunele sa "explodeze" inca de la intrarea sa in arena. "Publicul era dintr-o data foarte galagios si m-am intrebat: "A venit presedintele tarii"?", a declarat americanca Miki Barber, care se incalzea pentru cursa in momentul in care Bolt si-a facut aparitia.

Fanii lui Bolt au fost intr-atat de galagiosi inca organizatorii le-au cerut acestora sa faca liniste pentru ca atletii sa poata incepe cursa. Jamaica, reprezentata de Mario Forsythe, Yohan Blake, Marvin Anderson si Usain Bolt a avut ca principal adversar pe SUA. Bolt a participat pe ultima suta de metri, fiind cronomentrat cu 8.79 secunde. Jamaica a incheiat pe primul loc, inregistrand un record al competitiei, de 37.90 secunde.

"Le-am spus baietilor sa se asigure ca nu va trebui sa muncesc, deoarece nu vroiam sa fac prea multe. Am preluat stafeta cu un avantaj considerabil asa ca nu am fost ingrijorat de altceva", a declarat razand Usain Bolt, potrivit AP. "In ultimii doi ani am fost mereu surprins de cati oameni ma cunosc si ma intampina in diferite ocazii. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu aceasta situatie, dar ma bucur de acest lucru", a adaugat jamaicanul, detinatorul recordului in probele de 100m si 200m.

"Popularitatea lui Bolt te incanta, dar te si motiveaza. Bolt aduce entuziasm pe pista si in acest fel primim si noi mai multa atentie, deoarece suntem in aceeasi cursa. Ca atlet acest lucru te motiveaza deoarece vrei sa fii cel care castiga", a declarat atletul american Shawn Crawford.