Edison Miranda s-a pregatit intens pentru a-i face fata romanului Lucian Bute, in meciul din 17 aprilie, pentru centura IBF la categoria supermijlocie. "Dupa cel mai bun stagiu de pregatire din viata sa", in care a luptat cu sase jucatori stangaci, Miranda ameninta ca Bute nu va prinde runda a sasea in ring.

Pugilistul galatean Lucian Bute isi va apara centura pentru a cincea oara, dar adversarul sau e motivat sa fie noul campion IBF la categoria supermijlocie. Miranda nu a mai luptat cu un stangaci de mai bine de cinci ani, astfel ca pentru meciul cu Bute s-a antrenat alaturi de sase pugilisti stangaci. "A muncit enorm. A avut cinci sau sase parteneri stangaci de antrenament, alesi tocmai dupa stilul lui Lucian Bute", a declarat Joe Goosen, antrenorul lui Miranda.

In timpul stagiului de pregatire, Miranda a fost vizitat si de Librado Andrade, pugilist in fata caruia Bute si-a aparat centura de doua ori: "Nu m-am pregatit cu Miranda pentru ca el e dreptaci. A venit doar in vizita", a mentionat columbianul, pentru publicatia canadiana Fanatique.

"Sunt in cea mai buna forma a vietii mele. M-am antrenat asa cum n-am mai facut-o niciodata pentru ca il respect pe Bute. De obicei, in timpul unui cantonament, duc doua lupte: una este antrenamentul in sine, a doua lupta fiind cea impotriva greutatii mele. De aceasta data m-am antrenat tocmai pentru a nu trebui sa ma lupt cu greutatea mea", a declarat Edison Miranda.

"Edison a avut cel mai bun stagiu de pregatire din cariera sa. Este in forma maxima, atat fizic, cat si mental. Este decis sa plece cu centura si va face totul, dar absolut totul pentru a o obtine", a subliniat Joe Goosen, antrenorul sau personal.

Binecunoscuta directa de stanga la ficat a lui Bute nu il sperie pe Miranda: "Aceste lovituri nu-mi vor face rau. Nu ma tem de forta loviturilor sale. De fapt, daca el reuseste sa treaca de runda a sasea, eu imi voi pune mainile la spate si il voi lasa sa ma loveasca. Il voi face KO inainte de runda a sasea".

Columbianul nu se arata ingrijorat nici de prezenta in tribune a 15.000 de suporteri ce il vor sustine pe Bute: "Ostilitatea cu care ma vor primi spectatorii nu va fi un pericol pentru mine. Eu m-am batut in Germania cu Abraham, in California cu Ward, in Anglia ci Vargas, in Statele Unite cu Pavlik. Din contra, multimea ostila ma motiveaza. Nu vom fi decat noi doi in ring, spectatorii nu il vor putea ajuta si el nu se va putea salva", a adaugat pugilistul columbian.

  • Edison Miranda -  37 meciuri, 33 castigate (29 prin KO) si 4 pierdute (2 prin KO)
  • Lucian Bute - 25 de victorii (20 prin KO), nicio infrangere

Lucian Bute isi va apara pentru a cincea oara in cariera titlul la categoria supermijlocie IBF, in fata columbianului Edison Miranda. Meciul va avea loc in 17 aprilie, in arena Centre Bell din Montreal.