Galezul Mark Williams a castigat Open-ul Chinei la snooker dupa ce l-a depasit in finala pe Ding Junhui, favoritul gazdelor. A fost 10-6 pentru Williams, acesta trecandu-si in cont primul trofeu dupa o pauza de patru ani de zile. "Sunt in al noulea cer, am castigat iar. A trecut mult timp, dar am fost increzator ca va veni si randul meu intr-o buna zi", a declarat Mark.

Finala a fost echilibrata pana la scorul de 6-6, moment in care Mark s-a distantat la 8-6 gratie unui joc foarte bine pus la punct si a unor lovituri sigure. Williams a revenit in jocul 15 dupa ce a fost condus cu 48-0, Ding ratand o lovitura aparent destul de usoara. A fost pana la urma 10-6 pentru galez, victoria lui Mark fiind una pe deplin meritata.

Dupa aceasta evolutie entuziasmanta pe alocuri, Williams este vazut drept unul dintre favoritii la castigarea Campionatului Mondial care va debuta pe 18 aprilie.

Open-ul Chinei a fost cel de-al 17 trofeu cucerit in cariera de Mark Williams.

"Sunt in al noulea cer, am castigat iar. A trecut mult timp, dar am fost increzator ca va veni si randul meu intr-o buna zi. Amandoi am jucat bine in aceasta finala. Ma bucur enorm pentru acest succes" - Mark Williams.