Dublu campion mondial si medaliat cu argint la Olimpiada din Torino 2006, patinatorul elvetian Stephane Lambiel va renunta la competitiile oficiale pentru a se dedica lumii spectacolelor. Dupa locul patru la Olimpiada de la Vancouver, Lambiel va participa la o emisiune televizata din Statele Unite ale Americii, acolo unde va concura alaturi de campioana olimpica din 2006, japoneza Shizuka Arakawa.

Lambiel si-a anuntat retragerea din lumea patinajului artistic in octombrie 2008, dar in iulie 2009 a anuntat ca se va reintoarce in competitii, la Jocurile Olimpice de iarna 2010. Lambiel s-a intors fara medalie de la Vancouver, clasandu-se pe locul al patrulea si acum vrea sa se dedice exclusiv spectacolelor. "Obiectivul meu, in acest sezon, a fost de a participa la JO de la Vancouver. Nu regret aceasta aventura. A meritat efortul sa retraiesc din nou emotiile unei Olimpiade. Viitorul meu? Il vad in lumea spectacolelor", a declarat elvetianul pentru publicatia Le Matin.

In varsta de 24 de ani, Lambiel va participa incepand cu sfarsitul lunii martie la un program de televiziune din Statele Unite ale Americii, "Thin Ice". In cadrul acestei emisiuni, patru cupluri formate din fosti campioni la patinaj artistic vor lupta pentru premiul cel mare: 60.000 de dolari. Lambiel va patina alaturi de campioana olimpica din 2006, japoneza Shizuka Arakawa.

Potrivit agentului sau, elvetianul nu va mai putea participa la competitii oficiale de patinaj artistic in urmatoarele doua sezoane, deoarece Uniunea Internationala de Patinaj interzice sportivilor prezenta la astfel de spectacole.

Stephane Lambiel va veni si la Bucuresti, in 11 aprilie la patinoarul Mihai Flamaropol, elvetianul urmand a face parte din spectacolul Kings On Ice - Olympic Tour 2010, acolo unde va patina alaturi de alte nume mari, printre care si rusul Evgeni Plushenko.