Atacantul nationalei Slovaciei de hochei pe gheata masculin, Lubos Bartecko, a fost scos pe targa in timpul meciului echipei sale cu Norvegia din playoff-ul pentru calificarea in sferturile de finala la JO de iarna de la Vancouver. Slovacul a fost victima unui placaj dur al norvegianului Tollefsen, lovindu-se violent cu capul de gheata.

Ole Kristian Tollefsen i-a aplicat un cot in cap adversarului sau, iar Bartecko s-a lovit cu capul de gheata, dupa ce in cadere a ramas fara casca de protectie. Slovacul a ramas pe gheata si a inceput sa sangereze abundent. Dupa cateva minute de ingrijiri, Bartecko a fost scos de pe teren cu targa.

Purtatorul de cuvant al echipei Slovaciei, Peter Dobias a mentionat ca Bartecko a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale, iar starea sa este stabila.

Norvegianul Tollefsen a primit sanctiuni de 25 de minute, inclusiv un meci suspendare si 5 minute pentru greseala majora. "Este o situatie incredibil de ghinionista. E trist cand se intampla asa ceva. Sunt bucuros ca totul este bine acum", a declarat Tollefsen.

Slovacia s-a calificat in sferturile de finala de la Vancouver, dupa ce a invins Norvegia cu 4-3.