"Pista mortii", Whistler Sliding Center va suferi noi modificari dupa ce in ultimele zile echipajele de bob participante la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver au suferit numeroase accidente.

Britanicii John Jackson si Dan Money au simtit pe propria piele pericolul pistei de la Whistler, dupa ce sambata, in timpul competitiei de bob masculin 2 persoane, au avut un accident. Bobul lor s-a rasturnat, franarul Money a fost aruncat pe gheata, in timp ce Jackson a fost prins dedesubt, fiind tarat pana la baza pistei. "Pista este foarte rapida si atunci cand faci o greseala la o asemenea viteza este o linie fina intre a trece cu bine si a vira gresit", a declarat Jackson.

Dupa ce echipajele de patru persoane ale Croatiei si Letoniei s-au rasturnat, luni seara, in timpul antrenamentelor, oficialii Federatiei Internationale de Bob si Skeleton (FIBT) s-au intalnit cu reprezentantii celor 11 natiuni participante si au hotarat sa slefuiasca o parte mica de gheata din curba 13, dar si din alte zone ale pistei. Curba 13 a fost "botezata" de americanul Steven Holcomb "50/50", din cauza sanselor pe care concurentii le au de a trece prin acel viraj fara a se rasturna.

Dupa accidentele de luni seara de pe Whistler Sliding Center, FIBT a anulat sesiunea de antrenamente a echipajelor de bob-4 persoane

In 12 februarie 2010, sportivul la sanie georgian Nodar Kumaritashvili (21 de ani) si-a pierdut viata in timp ce se antrena pe Whistler Sliding Center, fiind aruncat de pe sanie, izbindu-se de un stalp de otel. Desi ancheta lor a dezvaluit ca pista nu are defectiuni tehnice, organizatorii au mai operat anumite modificari de atunci: au scurtat pista, s-a modificat curba 16 si s-a improvizat un zid de gheata in fata stalpului de care s-a lovit sportivul georgian.