Controversa in cazul ciclistului Floyd Landis continua. Dupa ce i-a fost luat titlul obtinut in Turul Frantei din 2006, americanul primeste o noua lovitura: un judecator francez a emis un mandat de arestare pe numele sau, acuzandu-l ca a furat date din baza de date a unui laborator antidoping din Franta.

In etapa a 16-a din Turul Frantei 2006, Landis a pierdut tricoul galben in favoarea spaniolului Oscar Pereiro. Ultima etapa a inceput-o la opt minute in spatele spaniolului, dar a facut o cursa extraordinara pe munte si a obtinut medalia de aur, la o distanta de doar 30 de secunde fata de Pereiro.

Probele de urina prelevate dupa cursa de la ciclistul american de catre laboratorul Chatenay-Malabry au indicat un nivel foarte ridicat de testosteron (11:1, in conditiile in care limita e 4:1). Dupa aflarea rezultatului, Landis si-a pierdut titlul, la mai putin de o saptamana dupa castigarea Turului Frantei.

Landis a negat ca s-ar fi dopat invocand faptul ca probele din calculatorul laboratorului francez au fost manipulate si sterse, dar nu a scapat de pedeapsa, americanul fiind suspendat pentru doi ani. Rutierul s-a aparat in instanta, insa a fost acuzat ca a furat date confidentiale din calculatoarele laboratorului francez, folosindu-le in instanta.

Landis nu a raspuns la o citatie din noiembrie 2009, iar un judecator francez a eliberat in mandat de arestare atat pe numele sau, in 28 ianuarie 2010, cat si pe cel al antrenorului si sfatuitorului sau, Arnie Baker.

Ciclistul a negat implicarea sa in furtul datelor si a mentionat, intr-un e-mail trimis Los Angeles Times ca nu a fost trimis un mandat de arestare pe numele sau: "Nu pot sa vorbesc in numele lui Arnie, dar nu a incercat nimeni sa ma contacteze pana acum. Se pare ca este o noua proba falsa a unui laborator francez care este inca suparat ca un cetatean american crede ca are dreptul sa isi infrunte acuzatorii si sa se apere", a declarat Landis.

Luni, presedintele agentiei antidoping franceze, Pierre Bordry a anuntat eronat ca mandatul emis pe numele lui Landis este international. Judecatorul francez a mentionat, insa, ca mandatul se aplica doar pe teritoriul Frantei, urmand ca ulterior, daca va fi nevoie, sa elibereze si unul international.