Problemele continua pentru organizatorii JO de iarna de la Vancouver. Ploaia torentiala care s-a abatut asupra regiunii a dus la micsorarea vizibila a zapezii de pe Cypress Mountain, acolo unde au loc probele de snowboard si schi acrobatic. Organizatorii fac tot posibilul pentru a proteja zapada de pe pista, dar sunt nevoiti sa inapoieze aproximativ 4.000 de bilete spectatorilor din cauza problemelor de siguranta.

Vremea neasteptat de calda pentru aceasta perioada a anului, dar si ploaia au facut ca organizatorii sa se confrunte cu probleme la Vancouver. Lipsa zapezii pe Cypress Mountain le-a dat batai de cap, organizatorii fiind nevoiti sa "importe" inca din ianuarie zapada, de la aproximativ 200 km departare. La debutul Olimpiadei totul era in regula, dar ploaia din ultimele zile a micsorat stratul de zapada cu aproximativ 30 de centimetri in zona destinata publicului larg, iar spectatorii din acea zona risca sa "se scufunde".

Organizatorii JO vor trebui sa inapoieze acum aproximativ 400.000 de dolari canadieni spectatorilor care urmau sa priveasca din picioare finalele de luni si marti de la snowboard cross. Cele doua competitii nu vor ramane, insa, fara spectatori, suporterii cu bilete la tribune putand asista la concursuri.

Organizatorii au acum ca principal scop protejarea stratului de zapada de pe pista dar deoarece competitia a inceput deja nu vor mai putea aduce zapada de pe alti munti.