Scandalurile in care a fost implicat jucatorul de golf Tiger Woods i-au redus contractele de sponsorizare, dar americanul continua sa fie cel mai bine platit sportiv din lume, potrivit listei Fab 40 a revistei de business Forbes, informeaza Reuters. La capitolul echipe de sport, Manchester United a fost desemnata cea mai valoroasa formatie.

Dupa ce presa a dezvaluit legaturile sale extraconjugale cu 19 femei, Woods a pierdut numeroase contracte de sponsorizare, dar firme ca Nike, Electronic Arts sau Gillette i-au ramas alaturi ceea ce face ca americanul sa ramana pe primul loc in topul celor mai bine platiti sportivi, cu aproximativ 82 milioane de dolari.

Castigurile acumulate ale urmatorilor cinci sportivi din top nu reusesc sa intreaca veniturile lui Woods (David Baeckham - 20 milioane de dolari, Roger Federer - 16 milioane de dolari, Dale Earnhardt Jr - 14 milioane de dolari, LeBron James - 13 milioane de dolari si Kobe Bryant - 12 milioane de dolari).

Manchester United este cea mai valoroasa echipa (270 milioane de dolari), avand patru milioane mai mult decat New York Yankees. La capitolul competitii, liderul este campionatul national de fotbal american Super Bowl (420 milioane de dolari), urmat de JO de vara (230 milioane de dolari) si Cupa Mondiala FIFA (120 milioane de dolari).