Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver (12-28 februarie 2010) de 28 de sportivi care vor participa sub culorile tricolorului in cadrul a opt discipline, a anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu. Din delegatia Romaniei fac parte si 25 de oficiali.

Disciplinele in care Romania va fi reprezentata sunt: biatlon, schi alpin, schi fond, bob, sanie, skeleton, patinaj artistic, patinaj viteza. "Acestea sunt disciplinele in care COSR a avut incredere, sustinand federatiile in cauza. Dupa JO de la Torino, am initiat un program bine definit, in care am investit, in 2008-2009, aproximativ 2,5 milioane de lei in centrele olimpice de juniori, iar acest lucru se vede", a mentionat presedintele COSR.

"La prima vedere, delegatia Romaniei pare mica, dar trebuie sa stiti ca noi facem parte din randul cu o delegatie medie", a mentionat Morariu. In comparatie cu Romania, delegatia SUA va cuprinde nu mai putin de 216 sportivi.

Sportivii romani de la JO de iarna 2010:

Biatlon: Reka Ferencz, Sabina Mihaela Purdea, Elena Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Raluca Alexandra Stoian

Bob: Danut Ioan Dovalciuc, Florin Craciun, Nicolae Istrate, Ionut Andrei, Alina Savin, Carmen Radenovic

Patinaj artistic: Zoltan Kelemen

Patinaj viteza, short-track: Kristo Katalin

Sanie: Andrei Anghel, Cosmin Chetroiu, Paul Ifrim, Raluca Stramaturaru, Violeta Stramaturaru, Mihaela Chiras, Valentin Cretu, Taran Ionut

Schi alpin: Edit Miklos, Gabriel Ioan Nan, Dragos Staicu

Schi fond: Monika Gyorgy, Petrica Hogiu, Constantin Paul Pepene

Skeleton: Maria Marinela Mazilu