Lucian Bute isi va apara pentru a cincea oara centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie in fata columbianului Edison Miranda, a anuntat, printr-un comunicat, InterBox. Potrivit antrenorului sau, Stephan Larouche, "Mister K.O." a inceput deja pregatirea pentru meciul din 17 aprilie si va parasi Quebec pentru a se antrena intr-o tabara de antrenament privata pentru o perioada de 6-8 saptamani.

"Pantera" Edison Miranda, in varsta de 29 de ani, are la activ 33 de victorii, 29 dintre acestea fiind obtinute prin K.O. Columbianul a fost invins de patru ori in cariera, de germanul Arthur Abraham (de doua ori), Kelly Pavlik si Andre Ward. De asemenea, pugilistul Miranda este singurul care a reusit sa-l invinga pana in momentul de fata pe americanul Aleen Green.

"Cu riscul de a ma repeta, stilurile fac luptele. Inca o data vom avea o lupta care va scoate scantei si va da fanilor un spectacol bun. Am avut rabdare in alegerea adversarului. Am primit mai multe oferte si ne-am luat destul timp pentru a le studia. Vrem sa oferim suporterilor evenimente de calitate si exact acest lucru vom face prin aducerea lui Miranda la Montreal", a declarat Jean Bedard, presedintele Groupe Sportscene, companie care administreaza InterBox, intr-un comunicat de presa.

"Iau in serios lupta cu Miranda. A facut ravagii cu nume importante din aceasta categorie. E un luptator redutabil si va trebui sa fiu vigilent pe toata durata partidei pentru a-mi putea pastra centura", a mentionat Bute, campion IBF la categoria supermijlocie din 19 octombrie 2007.

Mai multe detalii despre lupta dintre Bute si Miranda vor fi dezvaluite in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc saptamana viitoare.

Edison Miranda vorbeste despre lupta sa cu Lucian Bute