Vremea neasteptat de calda pentru aceasta perioada a anului din Vancouver a complicat lucrurile pentru organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna. Desi au probleme cu zapada pe muntele Cypress, acolo unde se vor desfasura competitiile de snowboarding si schi acrobatic, organizatorii sunt increzatori ca pista va fi gata la timp pentru antrenamentele sportivilor si continua sa "importe" zapada de la 150 km departare.

Desi startul competitiei va fi dat in 12 februarie, toate locatiile ce vor gazdui JO de iarna 2010 trebuie sa fie gata pana in 4 februarie, pentru ca sportivii sa se poata antrena. Cu doar noua zile inainte de deschiderea oficiala a JO, camioanele cu zapada continua sa soseasca pe muntele Cypress, de la 150 km departare.

"Cypress este singura locatie care a fost o adevarata provocare pentru noi. Nu cred ca este cineva care s-a gandit macar o secunda ca vom avea un ianuarie fara zapada, dar noi ne-am gandit. Orice s-ar intampla noi avem planuri de rezerva. Nu putem avea un start afectat de vreme. Aceasta problema a fost si la celelalte editii ale JO si noi incercam sa demonstram ca avem situatia sub control", a declarat pentru Reuters John Furlong, seful Comitetului Organizator de la Vancouver.

Prognoza meteo anunta ploaie pentru urmatoarea perioada in Vancouver, vremea continuand sa fie in continuare prea ridicata pentru aceasta perioada a anului. Luni seara, insa, a nins usor in Cypress, iar organizatorii incep sa rasufle usurati: "Luam aceasta intamplare ca un semn de bun augur", a adaugat Furlong.

Camioanele aduc zapada pe muntele Cypress