Echipa de juniori a Romaniei de la Campionatul Mondial de Sarituri cu Schiurile de la Hinterzarten (Germania), s-a clasat pe locul al 14-lea, aceasta fiind si prima participare a unei formatii romanesti la aceasta competitie.

Echipa Romaniei, alcatuita din Szilveszter Kozma, Remus Tudor, Szilveszter Fulop si Adrian Vornicu, s-a clasat pe locul al 14-lea la CM de sarituri cu schiurile (desfasurat in perioada 28-30 ianuarie), la aceasta competitie participand peste 80 de sportivi din 27 de tari.

Kozma a fost cel mai bine clasat sportiv al Romaniei, obtinand locul 53 (85 puncte), fiind urmat de Tudor. locul 60 (80,5 puncte) si Fulop, locul 70 (58,5 puncte). Cel de-al patrulea sportiv din echipa Romaniei, Vornicu a fost descalificat.

„Suntem bucurosi ca am avut o echipa de patru sportivi romani la aceasta competitie. Aceasta participare dovedeste ca baza noastra de selectie se dezvolta, sporindu-ne astfel sansele de a obtine rezultate bune in competitiile internationale in continuare. Hinterzarten reprezinta o experienta foarte valoroasa pentru sportivii nostri si cred ca doar participand la astfel de concursuri puternice putem pune bazele obtinerii unor rezultate bune in viitor. Cred ca rezultatul de azi este incurajator, confirmand evolutia buna a tinerilor nostri sportivi, si sper ca vom reusi rezultate si mai bune in acest sezon”, a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al nationalei de sarituri cu schiurile. (sport365)

Acest rezultat vine dupa ce in 28 ianuarie, Reka Ferencz a devenit prima campioana mondiala a Romaniei in proba individuala de 12,5 km de biatlon, la Campionatele Mondiale de juniori de la Torsby (Suedia), iar sambata, 30 ianuarie, Constantin Paul Pepene a devenit campion mondial in proba de 30 km urmarire si Petrica Hogiu a obtinut titlul de vicecampion mondial in proba de 15 km urmarire, la CM de schi fond juniori din Hinterzarten (Germania).