Sportivul roman Paul Constantin Pepene a devenit, sambata, campion mondial in cadrul probei de urmarire (30 km), la categoria juniori (sub 23 de ani), la Campionatele Mondiale de schi fond din Hinterzarten (Germania). Aceasta este a doua medalie obtinuta de Romania la CM schi fond juniori, dupa ce vineri, Petrica Hogiu si-a adjudecat medalia de argint.

Paul Constantin Pepene (22 ani) a obtinut medalia de aur, fiind cronometrat cu 1 ora, 24 minute si 45 secunde, mai rapid cu 26 de secunde decat ocupantul locului secund, norvegianul Ole-Marius Bach. Medalia de bronz la urmarire i-a revenit germanului Andreas Katz (1 ora, 25 minute 11 secunde).

"Un rezultat senzational pentru Romania: un titlu mondial. Paul Constantin Pepene, al 22-lea la schimbarea schiurilor, a profitat de calitatile sale pentru a reduce din distanta fata de ceilalti competitori si pentru a trece la conducera cursei. Romanul a fost impresionant pe ultimii 15 km si a fost recompensat pe merit cu titlul mondial", anunta site-ul oficial al competitiei.

Vineri, Petrica Hogiu a devenit vicecampion mondial in proba de urmarire (20 km), din cadrul CM de schi fond juniori. Hogiu a plecat al 16-lea in cursa, dar a reusit sa termine in 57 minute si 35 secunde, timp ce i-a asigurat medalia de argint.