Mark Selby a castigat cel de-al doilea Masters din cariera sa, dupa o revenire spectaculoasa in fata Rachetei Ronnie O'Sullivan. Tanarul de 26 de ani a recuperat de la 9-6 in defavoarea sa si s-a impus in fata mult mai experimentatului sau adversar cu 10-9, in una dintre cele mai frumoase finale din ultimii ani.

Ronnie O'Sullivan a dominat partida inca de la inceput trecand la conducere cu 4-1. Tanarul Selby a reusit sa se apropie la 5-3 pana la pauza mare, dar determinarea si experienta "Rachetei" au facut ca scorul sa fie in continuare in favoarea sa (9-6), O'Sullivan dand impresia ca se indreapta catre un nou titlu. Insa Selby a revenit "de nicaieri" si i-a lasat "ca la dentist" pe suporterii de pe Wembley Arena (majoritatea fani O'Sullivan). A castigat ultimele patru frame-uri si s-a impus cu 10-9.

"Cred ca 90% din public il sustinea pe Ronnie si eu aveam cativa sustinatori din Leicester. Parca jucam in cusca leului. Ronnie este unul dintre cei mai buni jucatori din toate timpurile si e o mare realizare sa-l invingi intr-un turneu. Faptul ca l-am batut la el acasa face din aceasta victorie un eveniment incredibil", a declarat Selby, potrivit site-ului oficial al competitiei.

"La 9-6 am crezut ca mi-am pierdut sansa si ma asteptam ca Ronnie sa castige. Paream "mort si ingropat", dar stiam ca meciul se joaca pana la ultima bila. Apoi am ajuns la 9-9 si mi-a crescut increderea. Am vrut doar o sansa si la sfarsit am primit mult mai mult decat atat. Ma ciupesc pentru ca inca mi-e greu sa cred ca am castigat", a adaugat castigatorul Mastersului.

O'Sullivan nu a reusit sa-si apere titlul, neputandu-se concentra pe final: "Privind in ansamblu, sunt surprins ca am ajuns in finala. Au fost doar sase sau sapte frameuri in finala pe care le-am jucat exact asa cum te-ai astepta de la un profesionist. A fost greu. Eu nu am jucat indeajuns de bine pentru a castiga asa ca e dezamagitor. Mark imi seamana: ori joaca foarte bine, ori foarte prost", a declarat "Racheta".