Adrian Diaconu nu a putut sa-si recapete tiltul mondial de la "semigrea", versiunea WBC, romanul fiind invins la puncte dupa 12 reprize de Jean Pascal, cel care-l depasise pe roman si in luna iunie. Presa internationala a taxat prompt stilul defensiv al lui Adrian, cel care nu l-a atacat decisiv pe canadian cu toate ca acesta a boxat ultimele reprize intr-o singura mana din cauza unei accidentari.

Suferinta si neputinta pentru Diaconu

"Jean Pascal a dat dovada de multa tarie de caracter in partida cu romanul Diaconu, canadianul terminand disputa practic intr-o singura mana. Cu toate acestea, Adrian nu a putut sa incline balanta in favoarea sa, victoria lui Jean fiind una unanima. S-a putut observa lipsa de meciuri a romanului, Adrian nemaiavand nicio lupta de la infrangerea cu Pascal, in timp ce canadianul si-a aparat cu succes centura in fata lui Silvio Brano in septembrie anul acesta", informeaza AP.

Bute, suporter de lux

"Adrian Diaconu a boxat mai slab ca in primul sau meci cu Pascal. El nu a schimbat ritmul in momentul in care Pascal a avut probleme cu umarul. Nu am vazut loviturile acelea zvacnite, a lipsit croseul de stanga al lui Diaconu, au fost lovituri, dar ele ar fi trebuit dublate de loviturile la cap, care ii influenteaza pe arbitri mai mult decat cele de la corp. Adrian a fost mult prea static, in timp ce Pascal a fost mult mai activ. Pascal a fost mai bun, din toate punctele de vedere. Trebuie felicitat Adrian Diaconu pentru cariera sa, nu a facut niciodata de ras Romania, un meci de titlu mondial cu un roman nu se vede in fiecare zi", a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box (tvr1).

Adrian Diaconu nu a reusit sa urce decat de trei ori in ring in ultimii trei ani, destul de putin pentru un campion mondial:

- in mai 2007 l-a invins pe Rico Hoye

- in aprilie 2008 l-a depasit pe Chris Henry

- in iunie 2009 a pierdut in fata lui Jean Pascal.

Cea mai mare bursa a primit-o la partida cu americanul Henry, intr-o lupta care a avut loc la Bucuresti, 600.000 de dolari. Dupa aceasta partida, bursa sa a scazut enorm, culminand cu 100.000 de dolari la prima partida pierduta cu Pascal.

De-a lungul carierei sale, "Rechinul" a obtinut sub un milion de dolari castiguri din box.