In iunie, Adrian Diaconu a pierdut in 12 reprize la canadianul Jean Pascal, pierzand titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. "Rechinul" si-a recunoscut sportiv infrangerea, considerand ca a fost prea tensionat pentru a putea evolua la cel mai bun nivel al sau. In acelasi timp, comentatorii au observat ca Pascal "a dat si a fugit", nu a stat la bataie, atitudine care l-a incomodat pe roman, obisnuit cu un stil ceva mai sportiv de angajament in ring.

La 6 luni distanta, cei doi se reintalnesc, Diaconu fiind pregatit sa isi recastige centura cu diamante. Romanul si-a schimbat sistemul de pregatire, efectuand un cantomanent in SUA, unde a sustinut 140 de reprize de antrenament cu doi "sparring-partner". Jean Pascal, incurajat de victoria de acum 6 luni, a facut multa galagie mediatica inaintea meciului, dar singura replica pe care i-a smuls-o lui Diaconu a fost un laconic: "Ne vedem in ring".

Meciul Diaconu - Pascal se disputa la Centre Bell, Montreal, va incepe la ora 5,00, HOtNews.ro urmand sa transmita in timp real informatiile esentiale ale evenimentului.