Halterofilul Valeriu Calancea a adus Romaniei cea de-a doua medalie de la Campionatele Mondiale de haltere de la Goyang (Coreea de Sud), editia a 77-a. Dupa ce duminica Ninel Miculescu si-a adjudecat argintul la stilul smuls, categoria 69 kg, Calancea a castigat medalia de bronz la aruncat, categoria 94 kg, revenind astfel cu o victorie dupa o pauza fortata de doi ani.

Suspendat in 2007 pentru o perioada de doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping la Mondialele de haltere de la Bangkok, Calancea a ridicat, vineri, 211 kg si a obtinut medalia de bronz, dupa ce a ratat la 218 kg. Romanul a fost devansat de sud-coreeanul Kim Seong-Jong si Vladimir Sedov (Kazahstan).

Transferat de la CSM Dunărea Galati la Dinamo dupa ce i-a expirat suspendarea, Calancea demonstreaza astfel ca nu a fost afectat de perioada de pauza si ii depaseste asteptarile presedintelui Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad, care a declarat inainte de aceasta finala: "Nu pot spune ca astept o medalie de la el, dar astept sa ma surprinda".