Romanul Carol Eduard Novak si-a imbogatit palmaresul, castigand doua medalii de argint la Campionatele Mondiale de para-ciclism ce se desfasoara in perioada 6-9 noiembrie la Manchester. In varsta de 33 de ani, rutierul de la Intersport Miercurea Ciuc incheie un sezon foarte bun, dupa ce in decursul acestui an a obtinut alte doua medalii (una de aur si alta de argint) la CM de sosea de la Bogogno (Italia). Romania a mai avut un reprezentant in proba de 1 km, Imi Torok, care s-a clasat pe locul 15.

Dublu medaliat la Jocurile Paralimpice din 2008, vicecampion mondial in 2007 si de trei ori campion european in 2003, 2004 si 2006, Novak a realizat un record national si unul personal, clasandu-se pe locul al doilea in probele de urmarire individuala 4 km si cea de 1 km, informeaza sportlocal.ro. In acest an, Novak a participat si la Campionatele Mondiale de sosea de la Bogogno, unde a castigat o medalie de aur la fond si una de argint la contratimp individual.

Novak si-a inceput cariera sportiva pe gheata, la patinaj viteza. A participat la Mondialele de juniori, cel mai bun rezultat al sau fiind locul 10. In 1996, piciorul drept i-a fost amputat, dupa un accident de masina si a renuntat la patinaj. In 2001 s-a reprofilat si a trecut la mountain bike, ajutat fiind de o proteza de carbon. Romanul a primit de la presedintele tarii, in 2008, Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu o bareta pentru realizarile sale de la Paralimpicele de la Beijing.