Talentul lui Neil Robertson in snooker e incontestabil: a devenit primul australian care a castigat un turneu dotat cu puncte, iar in octombrie 2009 s-a impus in finala turneului Grand Prix de la Glasgow. E clasat pe locul noua in clasamentul mondial, dar cum este Robertson in afara competitiei? Ce il inspira, pe cine admira si de ce ii este cel mai frica?

Neil Robertson a acordat un interviu site-ului worldsnooker.com in care a dezvaluit ca nu era prea cuminte atunci cand era la scoala: "Cand aveam 11 ani m-am batut la scoala pentru ca un alt baiat mi-a descoperit combinatia cifrului de la vestiar si a spus-o intregii clase. A ajuns pe podea inconstient si cu ochii deschisi. Toti radeau si spuneau ca l-am omorat! Dupa cateva minute baiatul a fost in regula, dar eu am fost suspendat".

Neinfricat langa masa de snooker, Robertson tremura numai la gandul de a fi aproape de rechinii albi: "Mi-e frica foarte tare de rechinii albi. Am fost intr-o vacanta cand m-am intors acasa in Australia pe una din insulele din jurul Recifului Marii Bariere. Am facut snorkeling si trebuie sa recunosc faptul ca eram putin agitat, chiar daca oamenii care lucrau pe insula m-au asigurat ca rechinii nu ajung atat de departe in acea perioada a anului. Cand ma duceam la snorkeling cu un grup de persoane ma asiguram de fiecare data ca sunt oameni mai departe in mare decat mine".

In timpul sau liber ii place sa se joace la calculator si recunoaste ca prietenii sai il tachineaza pe tema asta: "Imi place sa ma joc Mmorpgs. Uneori devin chiar obsedat iar prietenii mei ma tachineaza din cand in cand". La capitolul muzica, Robertson este inspirat de melodiile lui Eminem: "Imi place melodia Lose Yourself" a lui Eminem. O ascultam pentru ca ma insipra atunci cand m-am mutat la Cambridge; stiam ca asta este ultima mea sansa pentru a reusi in snooker".

Neil nu are un idol, dar ii admira pe cei care au reusit sa isi depaseasca problemele: "Nu admir pe nimeni in mod deosebit. Ii admir pe cei care reusesc sa treaca peste o dependenta, indiferent daca e bautura, fumat, droguri, jocuri de noroc sau orice altceva care are un impact amenintator asupra vietii lor, a familiei.

Curios din fire, Robertson ar vrea sa calatoreasca in anii 5000. "Mi-ar placea sa calatoresc in viitor, prin anii 5.000. Ar fi o priveliste incantatoare, asta bineinteles daca planeta ar mai fi aici!". Intrebat cine ar putea sa joace rolul sau intr-un film, Neil a declarat: "Nu am nicio idee, dar cu siguranta nu ar fi Eddie Murphy!". In ceea ce priveste o posibila reincarnare, australianul ar alege o vietate zburatoare: "Probabil ceva care poate zbura, dar care sa nu fie in pericol de a fi exterminat sau impuscat doar pentru sport".