Gigantul Nikolay Valuev si-a pierdut, sambata, titlul mondial WBA la categoria grea in fata britanicului David Haye dupa un meci de 12 reprize. Cu mana dreapta rupta dupa a treia runda, Haye l-a invins la puncte pe uriasul rus de 2,13 metri inaltime si 145 kg, cu 114-114, 116-112, 116-112. Valuev, cel mai inalt si mai greu campion mondial din toate timpurile a fost invins de viteza adversarului sau. Doua runde au fost egale (1 si 5), doua le-a castigat Valuev (4 si 11), iar opt runde i-au apartinut englezului.

"Cred ca mi-am rupt mana, dar acesta e un pret mic pe care trebuie sa-l platesc. L-am surprins cu o lovitura de dreapta in a doua sau a treia runda si trebuie sa admit ca are un cap solid. Am simtit ca am dat intr-un zid de caramida. Nu mi-am mai putut folosi atat de mult mana dreapta, dar uite-ma: sunt campion mondial la categoria grea si imi place senzatia. Voi face curat in aceasta categorie. Acest titlu inseamna enorm pentru mine. De mic am visat sa fiu campion mondial la categoria grea si acum visul meu a devenit realitate. M-am luptat cu cel mai mare campion din istorie. E foarte puternic. L-am lovit foarte dur, dar a parut ca incepe sa simta ceva abia in ultima runda", a declarat Haye potrivit Reuters.

"Viteza adversarului meu a fost o problema. Nu mi-au intrat loviturile de dreapta si cele 40 de kilograme in plus fata de adversarul meu s-au simtit. Totul s-a decis in ultima runda. Cu siguranta a fost atunci", a mentionat Valuev.