Romania s-a clasat pe locul al treilea la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Londra, cu doua medalii de aur, una de argint si una de bronz, delegatia tricolorilor depasindu-si, astfel, obiectivul (o medalie si doua clasari pe locurile 4-6). Presa straina a laudat evolutiile lui Marian Dragulescu, declarandu-l omul Mondialelor si subliniind faptul ca a fost singurul sportiv capabil sa ii opreasca pe chinezi.

Sportitalia: "Insatiabilul Marian Dragulescu s-a intors in competitii dupa un an de pauza. Romanului nu i-a fost de ajuns aurul de sambata de la sol si a facut dubla la sarituri, cu un exemplar 16.575".

India-server.com: "Romanul a castigat al patrulea sau titlu mondial la sarituri, cu o medie de 16.575. Scufundandu-se in glorie cu o zi in urma, la sol, Dragulescu a avut grija sa aterizeze pe ambele picioare la sarituri, surclasandu-i pe conationalul sau Flavius Koczi si pe rusul Anton Golotsutskov. Cu aceasta victorie, numarul titlurilor mondiale ale sportivului de 28 de ani a ajuns la opt".

Peopledaily.com: "Decizia lui Marian Dragulescu de a reveni a fost rasplatita".

Thestar.com: "In afara de romanul Dragulescu, niciun alt sportiv nu a avut talentul sau increderea de a-i opri pe chinezi".

AFP: "Romanul Marian Dragulescu a fost omul Mondialelor de Gimnastica 2009, cu doua titluri, la sol si sarituri, chiar daca reprezentativa Chinei a fost inca o data imperiala, plecand de la Londra cu noua medalii, sase dintre acestea fiind de aur".