Echipa nationala a Romaniei a obtinut medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrima, care se desfasoara in Antalya (Turcia), dupa ce a trecut in ultimul act de Italia cu scorul de 45-44, dupa o partida cu accente dramatice.

Formata din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir, echipa Romaniei a cucerit medaliile de aur din proba de sabie dupa o partida interzisa cardiacilor, 45-44 cu Italia.

Peninsularii au condus in mare parte pe tabela, cea mai mare diferenta a fost de noua puncte, dar tricolorii au recuperat incredibil prin Rares Dumitrescu. Romanul a egalat la 43 impotriva lui Aldo Montano, a condus cu 44-43, Montano a castigat urmatorul punct, dar Rares a punctat decisiv pentru titlul mondial, informeaza Mediafax.

"Baietii au fost extraordinari, nu credeam intr-o astfel de victorie, puteam doar sa sper. Covaliu a fost un geniu ca sportiv, este si ca antrenor. Sunt foarte bucuroasa ca se poate face o asemenea performanta in scrima romaneasca. Nu stiu cati bani vor castiga, acesta e aspectul care m-a interesat cel mai putin" - Ana Pascu, presedinte FR de Scrima, (sportro).

Victoria de la Antalya reprezinta primul titlu mondial cucerit de Romania la un sport olimpic in acest an.

Tot in cursul zilei de joi, tricolorii invinsesera Ungaria in semifinale cu scorul de 45-39.

Romania nu a avut adversar in primul tur, a depasit Germania in turul doi (scor 45-42), in timp ce in sferturi au trecut de Franta (scor 45-41). Medalia de bronz a fost cucerita de Ungaria, victorie cu 45-44 in fata Rusiei.

Drumul pana la aur:

Primul tur: Fara adversar

Turul doi: Romania - Germania 45-42

Sferturi: Romania - Franta 45-41

Semifinale: Romania - Ungaria 45-39

Finala: Romania - Italia 45-44

Tricolorii au mai obtinut o medalie la CM, Rares Dumitru obtinand argintul in proba de sabie.