Jucatorul de golf Tiger Woods a devenit primul sportiv care are o avere estimata la peste 1 miliard de dolari, anunta revista americana Forbes. Castigator a 14 turnee de Grand Slam, jucatorul in varsta de 33 de ani este cel mai bine platit sportiv din lume inca din 2002, cand l-a detronat pe Michael Schumacher.

Tiger Woods a castigat in acest an play-off-urile Cupei FedEx si a primit un cec in valoare de 10 milioane de dolari. Revista Forbes, care i-a urmarit averea inca din 1996, cand Woods a devenit jucator profesionist, estimeaza ca fostul baschetbalist Michael Jordan va fi urmatorul care va trece bariera de 1 miliard de dolari, in aproximativ patru-cinci ani. De la debutul in NBA, Air Jordan a castigat suma de 800 milioane de dolari, conturile sale rotunjindu-se in continuare anual cu suma de 45 milioane de dolari, bani proveniti din contractul cu o firma de echipamente sportive.

Pe langa premiile in bani pe care le primeste in cadrul turneelor de golf, Woods are un contract cu o firma de echipamente sportive si incaseaza de la aceasta anual suma de 30 milioane de dolari pe an. La acestea se mai adauga drepturi de publicitate, aparitii televizate platite s.a.