Trei echipaje feminine romanesti s-au calificat, vineri, in semifinalele probelor de 8+1, 2 rame si 4 vasle in cadrul Campionatelor Europene de canotaj din Belarus, informeaza Mediafax. Echipajul de 8+1 masculin s-a clasat pe locul al cincilea si va participa in recalificari.

Echipajul Romaniei la 8+1 s-a situat pe primul loc in seria din care a facut parte si se va prezenta direct in finala. Echipajul este format din: Roxana Cogianu, Roxana Neacsu, Maria Diana Bursuc, Ioana Craciun, Elena Trifoi, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Eniko Barabas si Teodora Stoica.

Echipajul care a adus Romaniei medalia de argint la Campionatul Mondial de Canotaj de la Poznan, in proba de dublu rame si-a castigat dreptul de a evolua in finala dupa ce s-a impus in seria a doua a calificarilor. Echipajul este format din Camelia Lupascu si Cristina Ilie. La proba de 4 vasle feminin, Andreea Boghian, Irinia Dorneanu, Mihaela Petrila si Cristina Grigoras vor participa direct in finala.

La 8+1 masculin, echipajul Romaniei, format din Florin Lauric, Aurelian Stoica, George Robu, Gheorghita Munteanu, Petru Codau, Gheorghe Oros, Iulian Arba, Catalin Todirenchi si Bogdan Codrici s-a clasat pe locul al cincilea si va concura in recalificari pentru a obtine un loc in finala. Echipajul la 4 rame, format din Ionut Minea, Andrei Radion, Ionel Strungaru si Marius Luchian s-a clasat pe locul al treilea.