Yelena Isinbayeva si-a revenit in mod spectaculos dupa ratarea titlului mondial la Berlin si a stabilit un nou record mondial la proba de saritura cu prajina, in cea de-a cincea etapa a Golden League, de la Zurich. Rusoaica a incantat multimea de pe Letzigrund Stadium in momentul in care a sarit 5,06 metri. Usain Bolt a castigat proba de 100 metri, in defavoarea conationalului sau, Asafa Powell, dar nu s-a apropiat de performanta de la Berlin, unde a stabilit noul record mondial.

"Am avut forte proaspete si am tintit catre un nou record. Am fost surprinsa sa vad cat de usor a fost. Ma simt excelent. E incredibil ca victoria vine dupa acea infrangere de la Berlin. Sunt bucuroasa ca am pierdut atunci, pentru ca altfel nu as mai fi avut aceeasi foame pentru recordul mondial", a declarat Isinbayeva.

Usain Bolt l-a intrecut pe conationalul sau, Asafa Powell (9.88) in cursa de 100 m, inregistrand un timp de 9.81. "Am fost obosit in aceasta cursa. Avand in vedere acest lucru, timpul pe care l-am obtinut nu e rau", a declarat Bolt, care detine recordul mondial la 100 metri plat: 9.58 secunde.

"Bolt e cu mult inaintea noastra si noi incercam sa il prindem din urma. Vom ajunge la el intr-un fel. Usain aduce sportul la un cu totul alt nivel si noi il vom acompania", a declarat Powell.

Cu Bolt in echipa, Jamaica s-a impus si in proba de 4x100, cu un timp de 37.70 secunde.

Trei atleti au mai ramas in cursa pentru jackpotul de un milion de dolari de la Golden League. Yelena Isinbayeva, Kenenisa Bekelele, in proba de 5.000 metri ( 12'52''32) si Sanya Richards la 400 m (48.94 secunde). Jackpotul va fi adjudecat de atletul care castiga toate etapele Golden League. Ultima etapa va avea loc saptamana viitoare, la Bruxelles.