Rugby-ul in sapte si golful sunt noile sporturi care au sanse mari de a intra in programul Jocurilor Olimpice incepand cu editia din 2016 (se va disputa intr-unul dintre orasele Chicago, Madrid, Rio de Janeiro sau Tokyo), in timp ce karatele, softball-ul, baseball-ul, patinajul pe role si squash-ul vor mai avea de asteptat, informeaza Gazzetta dello Sport.

Lista completa a jocurilor de la Olimpiada va fi votata in cadrul Congresului de la Copenhaga, care va avea loc intre 2 si 9 octombrie anul curent.

De asemenea, pentru editia 2012 a JO de la Londra, Comitetul International Olimpic propune introducerea in programul competitional a boxului feminin, a probei de dublu mixt din tenisul de camp, BMX Freestyle, un format redus pentru pentatlon modern si 50 de metri sprint la inot.

Demn de mentionat este faptul ca golful a mai fost joc olimpic la editiile din 1900 (Paris) si 1904 (St. Louis), in timp ce rugby-ul (dar varianta clasica in 15) a fost jucat ultima data la Olimpiada in anul 1924.

Daca golful si rugby-ul in 7 vor deveni probe olimpice, la JO din 2016 vom avea 28 de discipline, fata de 26 cate vor fi la Londra.