Jucatorul american de golf Tiger Woods este, pentru al 8-lea an consecutiv, cel mai bine platit sportiv de pe planeta, conform revistei Forbes. Astfel, Woods a castigat nu mai putin de 110 milioane de dolari in ultimul an, aici intrand premiile castigate in concursuri si tot ceea ce inseamna sponsori.

Americanul a adunat (din premii, sponsorizari si alte activitati) in cei 13 ani de cariera aproximativ 900 de milioane de dolari.

Woods este urmat in clasamentul celor mai bogati sportivi de Kobe Bryant (Los Angeles Lakes), Michael Jordan si Kimi Raikkonen (Ferrari), toti cu venituri de 45 de milioane de dolari pe an.

Urmeaza in ierarhie David Beckham (Los Angeles Galaxy) si LeBron James (Cleveland Cavaliers), ambii cu cate 42 de milioane de euro pe stagiune.

Sume considerabile castiga si jucatorul de golf Phil Mickhelson (SUA) si boxerul filipinez Manny Pacquiaodin - 42 de milioane de dolari, in timp ce Valentino Rossi (campionul mondial de la MotoGP) acumuleaza 35 de milioane de dolari intr-un an.

In partea superioara a ierarhiei se afla si liderul din tenisul de camp masculin, Roger Federer, elvetianul castigand aproximativ 33 de milioane de dolari in decursul unui an.

Cu toate ca nu mai impresioneaza pe terenul de fotbal, brazilianul Ronaldinho ajunge la venituri de aproximativ 30 de milioane de dolari pe stagiune, fotbalistul celor de la AC Milan avand multe contracte de sponsorizare incheiate pentru sume considerabile.