Cadavrul fostului campion mondial de box Arthuro Gatti a fost exhumat la cererea familiei, rudele neimpacandu-se cu ultimele aprecieri facute de politia braziliana, acelea ca Arthuro s-ar fi sinucis, informeza Associated Press. Corpul va fi supus unei noi autopsii.

Dupa cercetari, autoritatile braziliene au arestat-o pe sotia lui Gatti, ea fiind acuzata de omorarea campionului. Odata cu strangerea de noi probe, oamenii legii au ajung la ipoteza ca fostul pugilist s-a sinucis, varianta care a starnit nemultumirea profunda a familiei acestuia.

Rudele au sesizat medici legisti din Quebec, iar acestia vor face o noua autopsie. Corpul fostului sportiv a fost exhumat, autopsia urmand sa aiba loc la morga din Montreal.

"Este mai mult decat evident ca este necesara continuarea investigatiilor", a precizat Gilles Ethier, adjunctul sefului legistilor din provincia canadiana Quebec. Familia lui Gatti a angajat un patolog american, acesta urmand sa asiste la cea de-a doua autopsie la care va fi supus corpul fostului pugilist.

Sportivul, in varsta de 37 de ani, a fost gasit mort la inceputul lunii iulie. Sotia sa, Amanda Rodrigues a fost acuzata initial de crima, dar dupa solutionarea anchetei aceasta a fost eliberata.

Gatti a fost campion IBF la categoria super-pana in 1995 si campion WBC la categoria super-usoara in 2004. Sportivul s-a retras in 2007, dupa ce a obtinut 40 de victorii si noua infrangeri.