Doua sabii nu incap in aceeasi teaca pare a fi proverbul care defineste relatia dintre Lance Armstrong si Alberto Contador, coechipieri pe durata Turului Frantei la echipa Astana. Tacut pe durata Marii Bucle, acolo unde a vorbit doar pe asfalt, Contador lanseaza un atac puternic la adresa Texanului: "Nu am avut niciodata admiratie pentru Armstrong".

Cand Lance a declarat ca va concura pentru Astana, toata lumea s-a intrebat cine va fi liderul echipei. Pe durata intregului Tur, intre cei doi s-a dus un adevarat razboi psihic, fiecare dintre rutieri precizand ca el merita sa fie lider.

Dupa o evolutie entuziasmanta, Contador s-a impus drept primul om al echipei in munti, acolo unde Lance nu a mai avut energia de acum cativa ani.

"Relatia mea cu Lance Armstrong a fost inexistenta. Desi este un foarte mare campion, eu nu am avut niciodata o admiratie pentru el si nici nu voi avea", a declarat Contador la Madrid, in timp ce sarbatorea al doilea succes din competitia franceza.

"Zilele petrecute la hotel au fost mai dificile decat cele de pe asfalt, intrucat situatia era tensionata si delicata din cauza relatiei cu Lance Armstrong", a completat Alberto.

In replica, Armstrong s-a multumit sa declare urmatoarele:"Daca as fi fost in locul lui lasam de o parte aceste prostii si incepeam sa multumesc echipei. Fara ea nu ar fi putut castiga. Un campion se masoara de asemenea in cat de mult respecta echipa, coechipierii si adversarii. Poti castiga o cursa pe cont propriu, nu un mare tur".

Destinele celor doi campioni se vor desparti dupa Le Tour de France, anul viitor Lance urmand sa concureze pentru nou infiintata echipa RadioShack, acolo unde Contador nu va ajunge cu siguranta.

Alberto are mai multe variante, una dintre ele ar fi Caisse d'Epargne, echipa unde liderul Alejandro Valverde are sanse mari de a fi suspendat pentru ca s-a dopat.

Turul Frantei 2010 se anunta unul interesant, atat Lance cat si Contador avand echipe separate care sa-i sustina pe asfalt. In acest an, ibericul a castigat clar competitia, in timp ce Lance a terminat pe locul trei. La general insa scorul este net favorabil americanului, Armstrong avand un categoric 7-2 in fata lui Contador la victoriile in Marea Bucla.